Hout- en plaatmateriaal

 • Bekijk foto's
  Powerpanel

  Powerpanel

  Een hoge vocht- of waterbelasting in de ruimte? Ga voor deze 100% waterbestendige wandplaat gemaakt van cementgebonden lichtbeton. Een hoge druk- en buigsterkte wordt mogelijk gemaakt door de afwerking met alkali(chloor)-bestendige glasvezelwapening. De plaat is zeer glad, stabiel, stoot- en krasvast. Per vierkante meter weegt een plaat maar 12,5 kilo dankzij de sandwichstructuur. 

 • Bekijk foto's
  Gipsvezelplaten

  Gipsvezelplaten

  Sterk, stootvast, brandwerend, geluidsisolerend én vochtbestendig. Dat kenmerkt onze Fermacell gipsvezelplaten. Het is de perfecte afwerking van scheidingswanden, voorzetwanden en plafonds. Ook een hellend dak bekleed je met deze platen. De gipsvezelplaten zijn verkrijgbaar met rechte kanten of afgeschuinde kanten in 10 of 12,5 millimeter dikte. 

 • Bekijk foto's
  Vloerelementen

  Vloerelementen

  Onze Fermacell en Knauf vloerplaten zijn opgebouwd uit twee lagen gipsvezelplaat. Voor extra sterkte zijn de platen met een liplasverbinding verspringing op elkaar verlijmd. De platen zijn zo gemakkelijk te leggen, omdat ze goed in elkaar passen. De platen zijn dus sterk, stootvast, brandwerend, geluidsisolerend én vochtbestendig. 

 • Bekijk foto's
  MDF-platen

  MDF-platen

  MDF-platen laten zich eenvoudig bewerken en zijn goed geschikt voor het maken van meubels. MDF bestaat uit gedroogde fijne houtvezels, die door middel van hars onder druk geperst zijn tot een plaat. MDF staat voor medium density fibreboard, wat verwijst naar de middelharde dichtheid. MDF zaag je makkelijk op maat en splintert niet.

 • Bekijk foto's
  MDF-plafonds met folie MDF-plafonds met folie

  MDF-plafonds met folie

  In het gevarieerde aanbod van MDF-plafonds vindt u bijna naadloze plafondpanelen in diverse afmetingen. Met 37 designs heeft u bovendien voldoende keuze om iedere kamer naar uw smaak af te werken. Er is keuze in houtstructuren, nervenstructuren of egale tinten.

 • Bekijk foto's
  Spaanplaat gemelamineerd Spaanplaat gemelamineerd

  Spaanplaat gemelamineerd

  Gemelamineerde spaanplaten lenen zich uitstekend voor de productie van meubels. Spaanplaat bestaat uit een samenstelling van zaagsel, kleine stukjes hout en als bindmiddel hars. De gemelamineerde spaanplaten zijn aan beide zijden afgewerkt met een witte melamine toplaag.

 • Bekijk foto's
  Meubelpanelen

  Meubelpanelen

  Meubelpanelen zijn uitermate geschikt voor het maken van meubels en voor woninginrichting. Brink Afbouwmaterialen biedt een uitgebreid assortiment meubelpanelen van diverse houtsoorten en in verschillende afmetingen. De toepassingsmogelijkheden zijn dan ook eindeloos.

 • Bekijk foto's
  Red Cedar boeidelen

  Red Cedar boeidelen

  Boeidelen van red cedar zijn ideaal voor gevelbetimmeringen. Verf en lak blijven zeer goed hechten, omdat het materiaal nagenoeg niet krimpt of zwelt. Een boeideel wordt haaks gezaagd en is daardoor vlak en vormvast. Bevestig Red cedar met RVS en ventileer het materiaal goed voor een lange levensduur. 

 • Bekijk foto's
  Okoume plaat

  Okoume plaat

  De perfecte plaat die multifunctioneel toepasbaar is, dankzij het watervaste multiplex. De exterieur WBP verlijming, gelijkmatige structuur en de gladde afwerking zorgen voor een fijne verwerking van het materiaal. Ze zijn verkrijgbaar in diverse diktes variërend tussen de 4 mm tot 40 mm. De dikste plaat is perfect voor buitendeuren in bergingen en schuren. 

 • Bekijk foto's
  Interprime

  Interprime

  Een fabrieksmatig aangebrachte grondverflaag, dát kenmerkt deze lichtgewicht populieren plaat. Het  extra gladde oppervlak kan eenvoudig worden afgelakt. De platen zijn geschikt om binnen toe te passen en geschikt voor alle soorten aftimmerwerk. Door de voorbehandeling met twee lagen grondverf bespaar je kosten op tijd en verf. 

 • Bekijk foto's
  Eikenfineer

  Eikenfineer

  Een constructief plaatmateriaal met een unieke houttekening. Dat is eikenfineer. De dunne laag hout dat op het plaatmateriaal wordt aangebracht zorgt voor een natuurlijke uitstraling, maar het behoudt zijn eigenschap om niet of of nauwelijks te vervormen. Ideaal dus voor de interieurbouw. Er zijn talloze kleuren en afwerkingen verkrijgbaar.

 • Bekijk foto's
  Beton plex

  Beton plex

  Deze Betonplex Eucalyptus plaat is zeer vlak, doordat het interieur verlijmd is door middel van kruislingse verbindingen.  Dit gaat kromtrekken tegen. De film op de toplaag aan de boven- en onderzijde is van kunststof epoxy (fenolcoating) en heeft een donkerbruine tot zwarte kleur. Alle eigenschappen tezamen maken deze plaat geschikt voor vele toepassingen De plaat is geschikt voor intensief gebruik. De toplaag van betonplex heeft geen afwerking nodig, dus je kunt direct aan de slag! 

 • Bekijk foto's
  Durelis Topfinish

  Durelis Topfinish

  Deze plaat is ideaal om toe te passen als kortstondige bekisting van maximaal twee dagen (na behandeling ontkistingsolie). De P5 vochtwerende structurele groene spaanplaat is geschikt voor gebruik in vochtige omgevingen, serviceklasse 2, voornamelijk als uitstijvende bouwplaat in wanden of als structurele vloerplaat. Durelis wordt gemaakt van 100% herwonnen hout. 

 • Bekijk foto's
  Underlayment Radiata pine

  Underlayment Radiata pine

  De perfecte underlayment laag die gezien mag worden, omdat deze plaat is geschuurd aan beide zijden. Radiata pine is een houtsoort dat vlak en stabiel is en nauwelijks splintert. Het constructie multipelx is geschikt voor het construeren van daken, vloeren of wanden. Deze plaat is verkrijgbaar in diverse diktes, met rechte kanten of beschikbaar met messing en groef. 

Stuur mij meer informatie over dit materiaal.

Brink Afbouwmaterialen biedt alle materialen voor professionals in de bouw. Van hout- en plaatmateriaal, chemie en bindmiddelen, afbouwmaterialen, gevelbekleding en toebehoren tot ijzerwaren. Snel geleverd in de juiste hoeveelheid en wanneer u het wenst. Ontdek ons assortiment of bel 0318 - 45 65 95 wanneer u op zoek bent naar een specifiek materiaal.